lørdag 13. august 2016

Møysommelig arbeid mot kåring


Å få to sjeler som fortsatt er litt på ferie i hodet til å konsentrere seg samtidig på samme sted er ikke enkelt. Silke og jeg er litt der nå. Jeg vil trene og hun vil tulle, jeg vil tulle og hun vil plutselig trene.
Vi trener litt på territorie. Altså MY space og her space. Vi er foreløpig ikke helt enig, men litt flinkere enn før.
For å øve på det å være og prestere på nye plasser er vi litt nede på Sneis. Silke er HELT loppe der nede alltid. Og det er jo dit vi skal flytte. Spennende. De har ett travspor rundt tomta og vi trener på det sporet. Først går vi gjennom gården, også ut å sporet. Det er beitehester, utegangshester, hester i walkeren, hester på banen og hester på ridehuset. Ja og i paddockene. MILDE SÅ SPENNENDE! Silke traver på stedet i ring rundt meg mens hun blåser hardt i nesa.

Vi longer 2 ganger for uken og fortsatt er dette IKKE noe Silke setter pris på. Hun digger å få bukke ut stivheter og låsninger, men noe særlig mer enn 20 minutter orker vi bare ikke. Makent til kjedelig aktivitet.
Vi har bare hatt en runde med tømmekjøring og det var skogturen jeg blogget om sist. Så i dag lørdag er det det som står på tapetet. Tømmekjøring på banen.

Ellers er det greit å ta litt helsestatus. Silke har nettopp blitt behandlet for orm (Strongyloider) med Ivomec sammen med de fleste av de andre hestene på stallen. Greit få på plass behandling fort. :)

Hun drikker mindre enn hun pleier, så vannet hennes ute går ofte surt i stede for tomt. Jeg vasker og vasker baljen hennes så det alltid skal være friskt og fristende. Det er vel den lille kuldeperioden vi har hatt som gjør at hun drikker mindre.

Ellers er henger bestilt for onsdag neste uke. Da skal vi opp til Maura og bevise for mor at Silke er verdt turen til kåring på Beitostølen. Må bare finne noen som kan være med opp! Fint å ha en ekstra hestekjent person i bilen!



Bakketrening ned og opp fra Årungen!

Kan vi gå til de andre nå? 

Dette er såååååå sjeli!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar