onsdag 16. mars 2016

Spranghesten Silke


Neida jeg bare tuller! Hun er ikke en spranghest helt ennå!

Vi puslet i dag ned i ridehuset. Ingen raptus, ikke noe tull, bare litt høyt tempo. En bonde ville gjerne fortelle meg mye om hva slags hester han likte, men Silke synes det tok aaaaalt for lang tid, og ville heller spasere fort. Bonden eier veien vi går på, så hun måtte bare smøre seg med tolmodighet.
Veldig koselig kar og han skrøt masse av Silke. Utseende hennes dah altså, IKKE tolmodigheten!

Vi ankom ridhuset i ett tiden på formiddagen og jeg var lettet over at det var tomt.
Som sist tok vi en hilserunde rundt hele og hilste på den sorte hesten i speilene. Etterpå longet vi litt. 4 fulle runder skritt, 5 runder trav, også over på andre siden. 2 runder skritt og 4 runder trav også 2 runder skritt. Vi har jo ikke så god tolmodighet som kjent, så ting blir litt fort sjeli.

Så vi gjorde noe superspennende. Vi puslet bort til bommene som sto oppreist langs veggen. Og siden jeg er alene med henne og ikke har en holder, ja så måtte altså Silke være med på bommenedlegging, bommebæring og sukkerbitbæring.
Vi har aldri jobbet med bommer før, så det ble veeeeldig spennende. Vi bar bommer, vi slepte bommer og vi dytter bommer.
For å si det sånn... bommer er IKKE farlig lenger!

Vi la en bom inn mot vantet, en bom parallelt med vantet og en sukkerbit for å gjøre det mindre fristende å sjene.

Ja ja, vi fikk alt på plass og i par ruslet vi over et par ganger. Ikke noe drama, bare rusling.
Så longet jeg henne over i skritt først på den ene siden, også på den andre siden. Siden hun slår over til trav etter hinderet fikk vi en travpassering også på kjøpet.






Så var det bare å dra / bære og dytte alt tilbake på plass.

Silke var kliss våt av svette, så vi gjorde litt sideveibevegelser på begge sider og takket for oss!

Målet er å få til en til tur i påsken, så håper vi rett og slett bare jobbe ute på ridebanen resten av våren/sommern. Da må vel snøen ha gått vel!

Påsken blir masse stalling og lange rusleturer er på tapetet.
Jeg har også kjøpt litt lettere tømmer som er litt enklere å håndtere. Mer som et dobbelt longetau.
Stas!
Siden hun køler litt med bena når vi jobber sidelengs har jeg vært på butikken å handlet Neoprenbandasjer slik at vi kan pakke inn senene litt så vi ikke tråkker på dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar